پرستار سالمند برای مراقبت از بیماران مبتلا به پوکی استخوان
پوکی استخوان در سالمندان خدمات پرستاری در منزل همراه شما
تغذیه سالم یکی از عوامل کلیدی در پیشگیری و مدیریت پوکی استخوان است. مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم مانند لبنیات، ماهی و سبزیجات برگدار به همراه ویتامین D، میتواند به تقویت استخوانها کمک کند. پرستاران باید به سالمندان کمک کنند تا تغذیه سالم و مناسبی داشته باشند و مکملهای لازم را مصرف کنند. بیماران سالمند مبتلا به پوکی استخوان به دلیل اثرات از دست دادن استخوان، درد و شکستگی بر روی سیستم اسکلتی، تحرک بدنی دچار اختلال می شوند. با کاهش تراکم استخوان، استخوان ها ضعیف تر و مستعد شکستگی می شوند که می تواند حرکت را محدود کرده و باعث درد شود. همانطور که در ابتدا گفتیم، افزایش سن باعث افت روند تولید سلول های استخوانی جدید می شود.
پوکی استخوان در سالمندان یا استئوپروز یکی از شایعترین بیماریهایی است که کیفیت زندگی و فعالیتهای روزمره سالمندان را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری به تدریج و بیسر و صدا استخوانها را ضعیف کرده و خطر شکستگیهای جدی و بروز دردهای مزمن را افزایش میدهد. در این مطلب به بررسی علل، روشهای پیشگیری و راههای درمان پوکی استخوان در سالمندان میپردازیم و با سفیران آرامش، راهکارهای مفیدی در این زمینه ارائه میدهیم. تغذیه از مهمترین عوامل برای جلوگیری از پوکی استخوان در سالمندان است. با داشتن تغذیه مناسب میتوانید نیازهای استخوان را تامین کرده و به سلامت استخوانها کمک کنید.
عدم آگاهی در بین مراجعین مبتلا به پوکی استخوان به دلیل عواملی مانند ترس از از دست دادن بیشتر استخوان و شکستگی، وجود عوارض قابل پیشگیری و عدم بیان شفاهی مشکل و درخواست اطلاعات رایج است. بیماران مبتلا به پوکی استخوان ممکن است به دلیل اضطراب و عدم اطمینان در مورد پیش آگهی خود در پرسیدن سؤال یا جستجوی اطلاعات در مورد وضعیت خود مردد باشند. علاوه بر این، عوارض قابل پیشگیری مانند افتادن و شکستگی ممکن است به دلیل عدم آگاهی و درک از بیماری رخ دهد. یک رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان باید بر تامین مقادیر کافی کلسیم، ویتامین D و سایر مواد مغذی ضروری که متابولیسم اسکلتی را پشتیبانی می کنند، تمرکز کند. پوکی استخوان باعث درد مزمن، کاهش عملکرد فیزیکی و مشارکت در فعالیت های اجتماعی و اختلال در کیفیت زندگی مرتبط با سلامت به دلیل افسردگی می شود .یعنی شخص مبتلا به این بیماری دچار افسردگی می شود.
درباره پوکی استخوان یا استئوپروزیس، به عنوان یک حالت که استخوانها به تدریج متخلخل میشوند، تعریف میشود. این وضعیت باعث کاهش مقاومت استخوانها میشود و شما را در معرض خطر شکستگیهای ناگهانی و غیرمنتظره قرار میدهد. سالمندانی که دچار پوکی استخوان می شوند باید نسبت به بیماری خود به صورت دقیق آگاه شوند و بدانند که داشتن یک شکستگی، احتمال شکستگی های بعدی را بسیار افزایش میدهد. برای همین، خانواده یا کسی که وظیفه نگهداری از سالمند بر عهده گرفته وظیفه دارد که در مورد مشکلات پوکی استخوان و روش درست مراقبت از آن اطلاعات کافی کسب کند و آسیب های احتمالی به سالمند را کاهش دهد. تمرینات ورزشی قدرتی میتواند تا میزان زیادی بر ایجاد توده استخوانی کمک کند و از پوکی استخوان در سالمندی پیشگیری کند. در این بخش قصد داریم تا ضمن بررسی این بیماری، درمورد سالمندان عزیزی که به پوکی استخوان مبتلا هستند و نیاز به مراقبت در منزل دارند، توضیحاتی ارائه دهیم.
شکستگی در مراجعین مبتلا به پوکی استخوان ممکن است پس از حداقل ضربه یا بدون آسیب رخ دهد. غربالگری افراد در معرض خطر و مراجعین با عوامل خطر کم یا بدون پوکی استخوان. بسیاری از مطالعاتی که به بررسی تأثیر پروتئین بر حفظ عضلات و پیشرفت سارکوپنی می پردازند، نقش اساسی آنها را در پیشگیری از این بیماری تأیید می کنند. الگوهای غذایی، مانند رژیم مدیترانهای، احتمالاً تأثیر مثبتی بر حفظ ماهیچهها دارند. قرار گرفتن کافی در معرض نور خورشید برای جلوگیری از کمبود ویتامین D بسیار مهم است زیرا نور خورشید منبع اصلی ویتامین D است. این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان ها، تنظیم جذب کلسیم و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی دارد.
انوع زانو درد در سالمندان، علت های پیدایش زانو درد در سالمندان
زنان پس از یائسگی نیز، به دلیل کاهش هورمون استروژن بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. پوکی استخوان در افراد مسن به دلیل عدم تعادل در روند بازسازی استخوان آنها ایجاد می شود. زمانی اتفاق می افتد که تحلیل بافت استخوانی قدیمی یا آسیب دیده از تولید بافت استخوانی جدید در بدن شما پیشی بگیرد. این فرآیند تغییر یافته بازسازی استخوان باعث می شود استخوان های شما تراکم مواد معدنی خود را از دست بدهند. شکاف های بزرگی در چارچوب و ساختار استخوان های شما ایجاد می شود که باعث ضعیف شدن آنها و مستعد شکستگی می شود.
متخصصان باید مداخلات تجویزی را برای جایگزینی یا حذف داروهای افزایشدهنده خطر سقوط (FRID) یا داروهای نامناسب انجام دهند. منابع غذایی خوب ویتامین D شامل تخم مرغ، جگر، کره، ماهی های چرب و غذاهای غنی شده مانند شیر و آب پرتقال است. منابع غذایی خوب کلسیم شامل محصولات لبنی، ساردین، آجیل، تخمه آفتابگردان، توفو، سبزیجاتی مانند شلغم و غذاهای غنی شده مانند آب پرتقال است. زنان پیش از یائسگی (19 تا 50 سال) روزانه به 1500 میلی گرم کلسیم نیاز دارند. اینها همچنین برای حفظ وضعیت عملکردی اندامها، دستها و پاها و جلوگیری از عوارض (انقباض، افتادگی پا) مفید هستند. میزان بی حرکتی ناشی از آسیب یا درمان را ارزیابی کنید و به درک بیمار از بی حرکتی توجه کنید.
توجه به رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D، ورزش منظم (به ویژه تمرینات وزنهبرداری)، اجتناب از سیگار و محدود کردن مصرف الکل، میتواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند. سالمندان در سنین بالا با بیماری های مختلفی دست و پنجه نرم می کنند. پوکی استخوان در سالمندان Osteoporosis in the elderly و افسردگی از بیماری هایی که سالمندان درگیر آن هستند، است. در این بیماری وظایف پرستار سالمند در منزل نظارت بر رژیم غذایی، تامین ایمنی بیمار در منزل و در افسردگی عوض کردن روحیه سالمند با روش های مختلف است. فعالیت های ورزشی متنوعی برای این دست از سالمندان وجود دارد که نه تنها در تقویت عضله، بلکه به مدیریت بحران های به وجود آمده در صورت ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند. البته توجه داشته باشید هیچ کدام از این ورزش ها هیچ گاه بدون حضور مربی، کارشناس یا پرستار صورت نگیرد و پیش از اجرای آن، حتما با پزشک مروبطه مشورت شود.
- {
- در نتیجه، بیماری پوکی استخوان در میان سالمندان اتفاق میافتد و به این خاطر، بافت استخوان به مرور روبه فرسایش میرود. |}{
- شکستگی از رایجترین علائم پوکی استخوان بوده که ممکن است به دلیل زمین خوردن، عطسه و سرفه شدید اتفاق بیفتد. |}
- البته تنها مشکلی که این روش دارد این است که تنها قادر به اندازه گیری پوکی استخوان های شدید بوده و قابلیت تشخیص این بیماری در هنگام خفیف بودن این بیماری را ندارد.
- در واقع باید گفت که افزایش سن در انسان باعث کاهش میزان هورمونها در بدن شده و عوارضی را با خود به همراه دارد که یکی از آنها بیماری خاموش پوکی استخوان میباشد.
- استخوانها اندامی بسیار محکم هستند ولی چون متشکل از بافت زنده هستند، به صورت مداوم بازسازی و تجزیه میشوند. {
- این درحالیکه کلسیم یکی از ارکان مورد نیاز برای ساخت استخوان است و کمبود آن، افراد سالمند را در معرض پوکی استخوان قرار میدهد. |}
از آنجایی که علائم این بیماری به طور کاملاً پنهان است، تست تراکم استخوان به تمام خانمهای بالای 65 سال و مردانی با ریسک بالا از ابتلا به پوکی استخوان توصیه میشود. پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است، به این معنی که بخشی از روند پیری معمولی شما نیست. زمانی اتفاق میافتد که به دلیل عدم تعادل در فرآیند بازسازی اسکلتی، تراکم و استحکام استخوانهای شما بدتر میشود. اما از آنجایی که افزایش سن محیطی برای تغییر در ساختار استخوان شما ایجاد می کند، پوکی استخوان در جمعیت سالخورده رایج است. پوکی استخوان به معنای کاهش تراکم و کیفیت استخوان است که باعث آسیبپذیری و احتمال شکنندگی بیشتر استخوانها میشود. در این حالت، استخوانها ممکن است حتی با یک ضربه یا فشار کوچک دچار شکستگی شوند.
برای مراقبت از سالمند مبتلا به پوکی استخوان، بهتر است فردی باشد که بتواند به صورت شبانه روزی از او نگهداری کند. بهترین کار این است که پرستاری جهت مراقبت از سالمند بیمار استخدام کنید تا خیالتان از آرامش و سلامتی سالمند عزیزتان راحت باشد. اگر به دنبال پرستار سالمند هستید میتوانید با آژانس پرستاری چتر فیروزه ای تماس بگیرید. چتر فیروزه ای با پرستارانی دلسوز، حرفه ای، با تجربه، مسئولیت پذیر و مورد اعتمادی که در اختیار دارد برای مراقبت از عزیزانتان در خدمت شما میباشد. کسانی که اضافه وزن زیادی دارند کمتر فعالیت بدنی انجام میدهند که باعث میشود در معرض خطر قرار بگیرند. پرستاران باید اطمینان حاصل کنند که سالمند به طور منظم به پزشک مراجعه کرده و آزمایشهای لازم انجام میشود.
سالمندانی که با پوکی استخوان مواجه می باشند، استخوان های ضعیف و شکننده ای دارند که حتی در بسیاری از مواقع کوچک ترین ضربه ها نیز می تواند باعث شکسته شدن استخوان های انها شود. با این وجود مشکلاتی که در سالمندان مبتلا به پوکی استخوان وجود دارد بسیار زیاد هستند و قطعا” نیاز به پرستار سالمند پیدا می کنند تا از آنها مراقبت نماید. پوکی استخوان ممکن است بدون علائم خاصی شروع شود، اما با پیشرفت ممکن است شکستگیها، درد، کاهش قد، تغییرات در دندانها، محدودیت حرکت و مشکلات دیگر ایجاد شود. اگر احساس مشکلات مشابه یا علائم پوکی استخوان دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید. پوکی استخوان بیماری است که عمدتاً افراد مسن، به ویژه زنان یائسه را تحت تأثیر قرار میدهد. اما این به معنای آن نیست که افراد جوانتر یا مردان به این بیماری مبتلا نمیشوند.
پرستاران میتوانند نقش مهمی در پیگیری و هدایت سالمندان به انجام این آزمایشها داشته باشند تا از بروز شکستگیهای جدی جلوگیری شود. علائم پوکی استخوان در سالمندان ممکن است بسیار نامحسوس باشد و تا زمانی که شکستگی رخ ندهد، تشخیص داده نشود. اما برخی از علائم شایع شامل کاهش قد، درد مزمن در نواحی کمر و ستون فقرات، و تغییر در حالت قامت است. پرستاران و مراقبان باید به این علائم توجه ویژهای داشته باشند تا بتوانند از آسیبهای جدیتر جلوگیری کنند. تغذیه به دلیل دریافت ناکافی کلسیم و ویتامین D که برای حفظ سلامت استخوان ضروری است، یک مسئله رایج برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان است. پوکی استخوان باعث می شود استخوان ها شکننده و پوک تر شوند و بدون کلسیم و ویتامین D کافی، بدن نمی تواند استخوان های قوی بسازد یا حفظ کند.
بیمار سالمند ویا خانواده سالمند را تشویق کنید تا از یک پرستارسالمند برای هماهنگی مراقبت ها استفاده کنند. ورزش می تواند به ساخت استخوان های قوی و کاهش سرعت تحلیل استخوان کمک کند. در صورت امکان، با استفاده از کمک کافی به بیمار سالمند در راه رفتن کمک کنید. البته مصرف هر یک از این دارو ها دارای عوارضی مانند تهوع، دل درد، سوزش سر دل و… را به همراه دارد. تمامی حقوق این سایت، متعلق به شرکت خدمات پرستاری سلامت اول میباشد.
بیمار ممکن است ترس (به ویژه از افتادن یا شکستگی)، افسردگی و سایر پیامدهای روانی را تجربه کنند. هنگامی که بار کلی پوکی استخوان در نظر گرفته می شود، این پیامدها اغلب دست کم گرفته می شوند . اگرچه پوکی استخوان در زنان، به ویژه پس از یائسگی، شایعتر است، اما مردان نیز به این بیماری مبتلا میشوند. محققات دریافتند ضعیف شدن قدرت چنگ زنی دست با کاهش تراکم مواد معدنی استخوان ارتباط دارد. اشاره نمود، لازم به ذکر است که در صورت تجربه هر یک از این علائم بسیار مهم است که یا از ویزیت پزشک در منزل بهره ببرید و یا به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب ارائه شود. یکی از مباحثی که برای سالمندان مطرح است، بیماریهای شایع در این دوره است که با شناخت آنها مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل را اصولی تر بتوانیم انجام دهیم.
مانند هر بیماری دیگری، درمان پوکی استخوان سالمندان در مراحل اولیه بسیار مفیدتر از مراحل بعدی است. از این رو ما تصمیم گرفتیم مقاله ای را به موضوع پوکی استخوان برای سالمندان اختصاص دهیم. زمانی که سالمندان دچار پوکی استخوان می شوند، از استحکام و قدرت استخوان هایشان کاسته می شود. این در صورتی است که استخوان ها بسیار مقاوم هستند و به دلیل ساخته شدن از بافت زنده، دائم در حال بازسازی خود می باشند. در واقع با سوراخ شدن و شکننده شدن استخوان های قدیمی است که پوکی استخوان ایجاد می شود.
این امر برای تعیین اینکه آیا بیمار کالری و مواد مغذی کافی برای رفع نیازهای بدن مصرف می کند یا خیر. یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی ارائه دهید و محتوای پروتئین را تا بعد از اولین حرکت روده محدود کنید. بیماران مبتلا به شکستگی لگن ممکن است کاهش تحمل وزن در سمت شکسته یا الگوی راه رفتن آنتالژیک را نشان دهند . امکان مبتلا شدن به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان وجود دارد اما ریسک آن در خانم ها بیشتر است. از این رو خانم ها باید بیشتر به فکر فاصله گرفتن از این عوامل باشند. ولی در پوکی استخوان سرعت تخریب از سرعت ساخت و بازسازی پیشی می گیرد، در نتیجه تودهی استخوانی کاهش مییابد.
در صورتی که سالمند عزیزی در منزل دارید که نیاز به مراقبت ویژه دارد و یا با این بیماری دست و پنجه نرم میکند، میتوانید با خیال آسوده از خدمات پرستار سالمندان مرکز مهر درمان بهره ببرید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید. یکی دیگر از پیامدهای منفی پوکی استخوان این است که با تضعیف استخوانها، خطر شکستگی در صورت جراحی تعویض مفصل ران، لگن یا زانو را افزایش میدهد. در واقع، استخوانی که دارای پوکی استخوان است نسبت به استخوان سالم توانایی کمتری برای حمایت از پروتز دارد و بیشتر در معرض آسیب است. کلسیم کافی به پیشگیری از پوکی استخوان در زنان با جثه کوچک، افزایش سن، آسیایی ها و قفقازی ها کمک می کند. خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان بیمار مبتلا به پوکی استخوان را ارزیابی کنید.
برای درمان پوکی استخوان چه باید کرد؟
طبق تحقیقات میدانی انجام شده در میان سالمندان مبتلا به پوکی استخوان که دچار شکستگی استخوان لگن شدهاند، حدود 50 درصد از این افراد بهبود یافتهاند. نکته قابل توجه در میان این بیماران افزایش مرگ و میر در میان آنها بوده است. در چنین مواردی میتوانید از وسایل کمکی راه رفتن سالمندان استفاده کنید. یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان در سالمندان، مصرف منابع غنی از ویتامین D و کلسیم است. ویتامین D به جذب کلسیم در استخوانها کمک میکند و برای سالمندان بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، تمرینات ورزشی با وزن مقاومتی و تمرینهای مقاومتی منظم نیز میتوانند به تقویت استخوانها کمک کنند.
برای تشخیص این بیماری آزمایشهای تراکم مواد معدنی استخوان (BMD)، از رایجترین آزمایشهایی هستند که انجام میشوند. برای تشخیص تراکم استخوان، اشعه ایکس در مقدار کم به استخوان تابانده میشود تا میزان محکم بودن استخوانها مشخص شود. این روش در پوکی استخوان خفیف کارساز نیست و تنها پوکی استخوانهای پیشرفته را تشخیص میدهد. توصیه میشود که تمام خانمهایی که بیش از 65 سال سن دارند؛ مرتب چکاپ اندازهگیری تراکم استخوان را انجام دهند. پوکی استخوان در سالمندان یکی از شایعترین بیماریها در افراد مسن بوده که باعث کاهش قدرت و استحکام استخوانها میشود. استخوانها اندامی بسیار محکم هستند ولی چون متشکل از بافت زنده هستند، به صورت مداوم بازسازی و تجزیه میشوند.
در این حالت، استخوانها ضعیف شده و حتی یک ضربه کوچک یا سقوط ساده میتواند منجر به شکستگی شود. این بیماری به ویژه در میان سالمندان رایج است و به دلیل تغییرات هورمونی، کمبود کلسیم و ویتامین D و عدم فعالیت بدنی، ریسک ابتلا به آن افزایش مییابد. با این حال اغلب افراد نمی دانند که استخوان ضعیفی دارند تا زمانی که مفصل ران، ستون فقرات یا مچ دستشان بشکند. زیرا این بیماری بدون هیچ علامت مشخصی پیشرفت میکند و نشانههای آن میتواند به شکلهای مختلفی ظاهر شوند. گرچه تشخیص آن در مراحل اولیه میتواند کمی دشوار باشد اما شناسایی زودهنگام آن برای جلوگیری از عوارض جدی بسیار مهم است. اغلب اوقات، این بیماری بدون هیچ علامت مشخصی پیشرفت میکند تا زمانی که یک شکستگی اتفاق بیفتد.
این مشکلات را شناسایی می کند و به ایجاد یک برنامه مراقبت کمک می کند. قرار گرفتن روزانه ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب و شیر غنی شده، زرده تخم مرغ و ماهی قزل آلا مصرف کنید. اما عوامل بیرونی مانند باغبانی و سایر کارهایی که می تواند به ناخن ها فشار بیاورد هم تاثیرگذار است. تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز پرستاری توانا می باشد. این نوع شکستگیها در اثر ضربههای خفیف یا حتی بدون هیچ ضربهای و صرفاً در اثر ضعف استخوان رخ میدهند.
درمانها شامل داروهای ضدپوکی استخوان (مانند بیسفوسفوناتها، هورمونها، و داروهای جدیدتر)، تغییرات غذایی و فعالیتهای ورزشی منظم میشود. ورزش برای سالمندان با پوکی استخوان مهم است، اما باید با احتیاط انجام شود. تمرینات تقویتی و تعادلی میتوانند کمک کنند، اما بهتر است قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک مشورت شود. ولی اگر شرایط این گونه پیش نرفته باشد، فعالیت های ورزشی برای سالمندان مبتلا به پوکی استخوان کمی متفاوت خواهد بود. حرکات کششی یا قدرتی، البته به صورت سبک، از جمله مواردی است که به این دست از سالمندان پیشنهاد می شود.
این امر از ضربه یا شکستگی بیشتر ناشی از سقوط ناشی از عدم حمایت جلوگیری می کند. یک بیمار آگاه احتمالاً به رژیم دارویی پایبند است و عوارض جانبی را گزارش می کند. نتایج آزمایشگاهی را برای سطوح سمیت، عدم تعادل الکترولیتها و سایر عوامل مرتبط با مشخصات دارویی بیمار را بررسی کنید. تحرک زودهنگام عوارض استراحت در بستر (فلبیت) را کاهش می دهد و باعث بهبود و عادی سازی عملکرد اندام می شود. عدم فعالیت ناشی از استفاده از مهارها ممکن است ضعف عضلانی و تعادل ضعیف را افزایش دهد.
در دوران پس از یائسگی، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان افزایش مییابد و داروهایی همچون کلسیتونین میتوانند با افزایش مقاومت بافت استخوانی، از وقوع شکستگی و پوکی استخوان در زنان پیشگیری کنند. این بیماری که عموما به عنوان یک بیماری مزمن شناخته میشود.عموما یک شبه به وجود نیامده و عموما با توجه به نشانه ها به راحتی قابل تشخیص است. پوکیاستخوانعموما در مراحل اولیه نشانه ای ندارد و با افزایش شدت بیماری نشانه های آن ظاهر می شود. پوکی استخوان سالمندان عموما طی زمان طولانی و با کوچکترین کار سخت خود را نشان می دهد و علایمآن نمایان خواهدشد. سالمندان باید برای تقویت عضلات، حفظ تعادل و جلوگیری از پیشرفت سریع پوکی استخوان یک برنامه ی منظم برای فعالیت بدنی و ورزش های متناسب با توانایی های فردیشان داشته باشند.
پوکی استخوان نوعی بیماری مزمن بوده و تنها می توان با رژیم غذایی مناسب و دارو درمانی تا حد زیادی از بروز علائم و گسترش بیماری جلوگیری کرد. روشهای درمان پوکی استخوان بر اساس شدت بیماری و شرایط فردی بیمار متفاوت است. از مصرف داروهای پیشرفته گرفته تا تغییر در سبک زندگی و تمرینات فیزیوتراپی، هر یک میتوانند به کاهش عوارض این بیماری و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند. در این مقاله از سایت سلامت اول در مورد پوکی استخوان در سالمندان صحبت کردیم. گفتیم که این بیماری که نوعی اختلال اسکلتی به شمار میآید، جزو شایعترین بیماری سالمندان بالای 60 سال به شمار میرود. مهمترین عامل ابتلا به این بیماری کمبود کلسیم در رژیم غذایی است که یکی از روشهای درمانی آن داشتن برنامه غذایی سرشار از کلسیم با توجه به وضعیت سلامت سالمند میباشد.
{مراقبت در منزل از سالمندان مبتلا به پوکی استخوان
|}توانبخشی میتواند شامل اوزون تراپی، مگنت تراپی و ورزش درمانی باشد. افرادی که از دوران کودکی مواد غذایی برای نرمی استخوان در کودکان را بیشتر مصرف کرده اند در کهن سالی کمتر دچار این عارضه می شوند. در نهایت، مهم است که بدانیم پوکی استخوان قابل پیشگیری و درمان است. برای درمان پوکی استخوان در افراد مسن راههای مختلفی وجود دارد که حتما میبایست با نظر و تشخیص پزشک صورت گیرد. با رعایت نکات پیشگیری و پیروی از دستورات پزشک میتوان از عوارض جدی این بیماری جلوگیری کرد و کیفیت زندگی سالمندان را بهبود بخشید.
قرار گرفتن برای دقایقی در معرض آفتاب نیز میتواند به جذب ویتامینD کمک کند. ویتامینD و کلسیم، دو مادهی معدنی مهمی هستند که به شدت در روند پوکی استخوان تاثیر دارند. از اینرو مصرف قرصهای کلسیم و ویتامینD تحت نظارت پزشک، بسیار به درمان کمک میکند. یکی از درمانهای اصلی و مهمی که در اکثر برنامههای درمان بیماری پوکی وجود دارد، ورزش است. انجام ورزشهای منظم و روزانه در قدم اول، عضلات، ماهیچهها، تاندونها و علیالخصوص بافت استخوانی پا را تقویت میکند. حذف موانع از راهروها، نصب دستگیرههای کمکی در حمام و توالت، و استفاده از کفپوشهای ضد لغزش همگی اقداماتی هستند که میتوانند از سقوط و آسیبهای ناشی از آن جلوگیری کنند.
هنگامی که شما بیش از آنچه که سالم در نظر گرفته می شود از دست می دهید، ممکن است با پوکی استخوان زندگی کنید. این بیماری هم در مردان و هم در زنان مشاهده میشود، اما بروز آن در خانم های سالمند بیشتر است. علت آن هم تغییرات هورمونی بدن بانوان در اواخر میانسالی است که میتواند در ابتلا به پوکی استخوان تاثیر بگذارد. سالمندان میبایست برای تقویت عضلات، حفظ تعادل و جلوگیری از پیشرفت سریع یک برنامه ی منظم برای فعالیت بدنی و ورزشهای مناسب با تواناییهای فردیشان داشته باشند. افراد دارای پوست روشن یا زیاد لاغر بیش در معرض پوکی استخوان قرار دارند، این درحالی است که نژاد آفریقایی از بافت استخوانی مستحکمتری برخوردار است.
به همین دلیل، آگاهی از نشانههای اولیه و انجام معاینات دورهای برای سالمندان ضروری است. تغذیه سالم، ورزش منظم، مصرف کافی کلسیم و ویتامین D و همچنین انجام معاینات پزشکی منظم، از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش ریسک پوکی استخوان کمک کند. پرستاران میتوانند با آموزش سالمندان و همراهان آنها، این تغییرات را به طور مؤثری اجرا کنند. برای درمان پوکی استخوان، ابتدا باید در خصوص علت پوکی استخوان تحقیق کرد. رایجترین عوارض این بیماری در بین سالمندان، شکستگی لگن است که مشکلات و درد زیادی برای سالمندان ایجاد میکند.
بنابراین اگر سابقه خانوادگی پوکی استخوان دارید، حتما هر از گاهی برای چکاب به پزشک مراجعه فرمایید. عواملی همچون کمبود ویتامین D و کلسیم، کاهش هورمونهای جنسی و فعالیتهای کمانرژی میتوانند در افزایش خطر پوکی استخوان سالمندان دخیل باشند. درک علل و عوامل مؤثر بر پوکی استخوان، اطلاعات بیشتری درباره راهکارهای پیشگیری و مدیریت این وضعیت را فراهم میکند. اگر احساس درد شدیدی در ناحیه کمر، مفصل ران، گردن و مچ پا داشتید، به پزشک متخصص مراجعه کنید چون امکان دارد که به شکستگی استخوان دچار شده باشید و به درمان و بررسی نیاز داشته باشید. در صورتی که سالمند عزیر شما دچار پوکی استخوان شده است و نمیتواند کارهای روزمره و شخصی خود را به راحتی انجام دهد، میتوانید از پرستار سالمند کمک بگیرید تا از او به خوبی نگهداری و مراقبت کند. پوکی استخوان در افراد سالمند، بیماری مزمن و پیشروندهای است که سبب میشود، استخوان این افراد نازکتر و کم تراکمتر شود.
پزشکان توصیه میکنند که افراد بزرگسال در طول روز ساعاتی را در معرض نور خورشید بمانند. این میزان برای افراد بزرگتر از 70 سال به 800 واحد در روز افزایش پیدا میکند. برای رفع بیماری پوکی استخوان در افراد مسن باید از محصولات لبنی مثل شیر و ماست، ماهیهای چرب، سبزیجات حاوی کلسیم و مواد غذایی دارای منیزیم استفاده شود. شایعترین عارضه پوکی استخوان در سالمندان شکستگی استخوانهای بدن مخصوصاً استخوانهای ناحیه لگن است. مسلما شکستگی استخوانها ناتوانی سالمندان را افزایش داده و وابستگی آنها را بیشتر میکند. دردهای مداوم استخوانی و آسیب دیدن استخوان با ضربات کوچک جزو عوارض مهم پوکی استخوان هستند.
البته شکستگی استخوان به ویژه شکستن استخوان لگن، ناتوانی و… از دیگر عوارض این بیماری می باشند. تشخیص معمولا با استفاده از آزمونهایی مانند DEXA (دوکسر کلسیم) که تراکم استخوان را اندازهگیری میکند، انجام میشود. ما در آسانیسم علاوه بر خدمات سالمند، خدمات مراقبت از کودک و همراه بیمار در بيمارستان نیز ارائه میکنیم؛ همچنین آمبولانس خصوصی نیز جهت جابهجایی سریع بیمار از طریق پلتفرم آسانیسم در دسترس است. برای همین بهترین کاری که میتوانید بکنید، مراجعه به پزشک زمانی که سالمند قدش کوتاهتر شده یا زیادی خم میشود است. توجه داشته باشید که ورزشهای آرام و سبکتر همچون پیاده روی برای برنامه ورزشیای سالم مناسب هستند، ولی برای داشتن استخوانهای محکم و قوی کافی نمیباشند. علائم این بیماری شامل کوتاه شدن قد بیمار، آغاز دردهای مفصلی، کمردرد، درد ناگهانی و شدید در ستون فقرات و مشکل در حرکت کردن و نشستن میشود.
بهترین کار برای مراقبت از سالمند مبتلا به پوکی استخوان این است که از فردی متعهد و باتجربه کمک بگیرید. فردی که توانایی همراهی سالمند را داشته باشد و از بروز مشکلات ناشی از پوکی استخوان پیشگیری کند. در این شرایط خیالتان بابت عزیزتان آسوده می ماند و بدون دغدغه به فعالیت های روزمره خود رسیدگی می کنید. براساس مشاهدات، پوکی استخوان از سنین 50 شروع می شود و نیمی از خانم های مسن به آن دچار هستند. از هر 4 الی 5 مرد نیز یکی از آن ها با علائم پوکی استخوان دست و پنجه نرم می کند.
استفاده از تمرینات ایزومتریک را که با اندام سالم شروع می شود را با بیمار انجام بدهید. یک محیط محرک (رادیو، تلویزیون، روزنامه ها، دارایی های شخصی، تصاویر، ساعت، تقویم، ملاقات های خانواده و دوستان) را حفظ کنید. برای مراجعینی که نمی توانند وزن را تحمل کنند از بالابرهای مکانیکی استفاده کنید و حداقل روزانه به آنها کمک کنید از رختخواب خارج شوند. از تروکانتر یا رول های دستی ویا بالش برای حفظ تراز مفصل استفاده کنید.
علیرغم اثرات نامطلوب پوکی استخوان، این وضعیتی است که اغلب نادیده گرفته می شود و تحت درمان قرار نمی گیرد، تا حد زیادی به این دلیل که اغلب از نظر بالینی خاموش است قبل از اینکه به شکل شکستگی ظاهر شود. نحوه مراقبت و پرستاری از سالمند با پوکی استخوان فرایند پیچیده ای است که هر کسی از آن اطلاع ندارد. ایجاد یک برنامه مراقبت و پرستاری کلی برای بیماران پوکی استخوان مستلزم درک کامل و تشخیص برخورد و نگهداری بیماران این بیماری است. در مورد تشخیص های رایج پرستاری برای پوکی استخوان و نحوه استفاده از این راه حل ها برای بهبود وجلوگیری از روند این بیماری باید آموزش ببینید. شکستگی یکی از رایج ترین نشانه های پوکی استخوان است که می توانند در اثر زمین خوردن اتفاق بیفتند.
استخدام پرستار سالمند